Hoitomenetelmät

Fasciamanipulaatio (Stecco I-III)

Fasciamanipulaatio (Stecco I-III)

Fasciamanipulaatio (Stecco I-III)

Fascia (Peitinkalvo) on sidekudoskalvo, liukuva elementti, joka sijaitsee lihasten, verisuonten, hermokudosten ja elinten välillä, peittäen ja eristäen ne toisistaan. Fascian liukumiseen voi tulla toimintahäiriöitä esim. kudoksen ylirasituksen, trauman tai tulehduksen myötä. Häiriöt aiheuttavat kudokseen liikerajoitusta, hankaloittavat lihaksen voimantuottokykyä, aiheuttavat kipua - myös hermoston ja imunestekierron normaali toimintaa häiriintyy. Tarkka haastattelu potilaan oireista on tärkeä. Liiketestien ja palpaation avulla selvitetään, missä peitinkalvon liike on estynyt : manipulaatiolla vapautetaan kiinnittynyt kalvoalue. Hoitomuoto soveltuu lähes tulkoon kaikille (poikkeuksena infektio-potilaat). Hoito tuo parhaimmassa tapauksessa erittäin nopean tuloksen : lisää liikkuvuutta, lihaksen voimantuottokykyä ja antaa paremmat edellytykset hermoston normaalille toiminnalle.

Lue lisää

Purentaelimistön fysioterapia (TMD)

Purentaelimistön fysioterapia (TMD)

Purentaelimistön fysioterapia (TMD)

Ongelmat purentaelimistössä voivat olla monenlaisten oireiden takana: Helpotusta esim. päänsärkyyn, hammassärkyyn, korvaoireisiin, leukojen liikejäykkyyteen sekä nielemisvaikeuksiinkin voidaan saada fysioterapialla. Perinteisen fysioterapian ja terapeuttisten harjoitteiden ohella, apuna ovat fasciamanipulaatio, pehmytkudoskäsittely, nivelmobilisaatio sekä Craniosacraaliterapia. Fysioterapeutti etsii aina oireen primääriä aiheuttajaa, joten koko keho on arvioinnin kohteena. Näin hoidetaan itse ongelmaa, eikä pelkästään oiretta. Saadaksesi hoidosta Kela-korvauksen, tarvitset yleislääkärin fysioterapia-lähetteen (hammaslääkärin tekemä lähete ei kelpaa).

Kinetic Control (KC)

Kinetic Control (KC)

Kinetic Control (KC)

Kinetic Control menetelmän tavoitteena on haastattelun ja spesifien testien avulla löytää potilaan kipujen ja toiminnanhäiriön aiheuttaja. Perusajatuksena on se, että oireen aiheuttajana on joko syvän tai pinnallisen lihastuen pettäminen - siitä seuraa nivelistön epäedullinen kuormittuminen. Ongelma ylläpitää lihasepätasapainoa. Harjoitteiden tavoitteena on palauttaa liikkeen normaali kontrollijärjestelmä: Kipu lievittyy, toimintahäiriö korjaantuu ja toimintakyky parantuu.

Lue lisää

Craniosacraaliterapia / Upledger (CST)

Craniosacraaliterapia / Upledger (CST)

Craniosacraaliterapia / Upledger (CST)

Osteopatiaan pohjautuva hoitomenetelmä, jossa avustetaan kehoa löytämään tasapaino ja rentous, korjaamaan itse itsensä. Hoito tasapainottaa keskus- ja autonomisen hermoston toimintaa- Sen avulla apua voi saada niin fyysisissä kuin henkisissäkin häiriötiloissa. Hoidon on todettu auttavan mm. migreenissä, niska- ja selkäkivuissa, fibromyalgiassa, hermosto-oireissa, stressioireyhtymässä. Apua ovat saaneet niin levottomista jaloista kuin suolistovaivoistakin kärsineet.

Lue lisää

McKenzie (MDT)

McKenzie (MDT)

McKenzie (MDT)

Kyseessä Robin McKenzien kehittämä menetelmä, jolla hoidetaan välilevypullistumien aiheuttamaa hermosärkyä ja rangan liikerajoitusta. MDT-erikoistunut fysioterapeutti on käynyt 5-osaisen erikoistumiskoulutuksen ja suorittanut Credentialing Exam -todistukseen tähtäävän tutkinnon.

Lue lisää

Mulligan konsepti

Mulligan konsepti

Mulligan konsepti

Kyseessä on Brian Mulliganin kehittämä mobilisaatiomenetelmä, johon yhdistetään asiakkaan itse tekemä liike. Hoidon tarkoitus on lisätä liikkuvuutta rangassa ja nivelissä, sekä poistaa kipua ja toimintarajoitusta. Hoitoalueena on koko keho pikkunivelistä aina selkärankaan ja suurimpiin niveliin.

Lue lisää

Hieronta

Hieronta

Hieronta

Hieronnan avulla parannetaan kudosten aineenvaihduntaa ja poistetaan kudoksiin kertyneitä kuona-aineita. Triggerpiste-käsittelyä sovelletaan tarpeen vaatiessa ja apua voi sen myötä tulla myös erilaisiin kiputiloihin. Hieronta on myös yksi keino purkaa stressiä sekä tuoda mielihyvää ja rentoutta ihmiselle.
© 2018 FysioClinic Vaasa. (kuvat: Suvi Korpi) | Sivujen toteutus: RStudio